Anlita flyttfirma – steg för steg 

Att anlita en flyttfirma kanske kan verka enkelt, men är faktiskt en process som är viktig att arbeta igenom på rätt sätt. Genom vissa enkla steg kan du snabbt och enkelt hitta en pålitlig flyttfirma som kan hjälpa dig med din flytt!  

  1. Kontakta ett antal flyttfirmor

I god tid innan du ska flytta bör du ta kontakt med ett antal flyttfirmor. Så fort du vet när du ska flytta kan du påbörja sökningen. Genom att vara ute i god tid ökar chansen att du hittar en bra flyttfirma och risken att du står utan flytthjälp under flyttdagen minskar. Om du har möjlighet att påverka exakt vilket datum du flyttar kan det vara smart att inte flytta i månadsskiftet. De flesta flyttar nämligen då och flyttfirmorna tenderar att bli uppbokade. Att flytta mitt i månaden kan underlätta enormt om du har den möjligheten.  

  1. Ta in offerter

Efter att du kontaktat några flyttfirmor bör du ta in offerter från åtminstone tre stycken olika företag. Lägg inte alla dina kort på en flyttfirma, då är risken stor att du hamnar snett eller betalar onödigt mycket för tjänsten. Genom att ta in flera offerter har du något att jämföra med och ha som referens när du tittar på priser. Ge varje flyttfirma samma information och jämför alla detaljer i offerterna så du kan ta ett välgrundat beslut. 

  1. Tareda på pris och vad som ingår i tjänsten

När du fått in offerter kan du ta reda på priset och vad som ingår i priset för att hitta flyttfirma. Flyttfirmor kan ta betalt på olika sätt, antingen ett timpris eller ett fast pris. Tänk på att det kan göra det lite klurigt att jämföra olika offerter, då du kan behöva ta hänsyn till det. Notera även om priset du får är inklusive eller exklusive moms, då det också kan påverka vad priset landar på. Tänk på att vara tydlig med dina behov för att få offerter som visar rätt. 

  1. Kolla upp flyttfirmorna

Innan du är för snabb och anlitar en flyttfirma är det viktigt att du kommer ihåg att kontrollera tillstånd och dylikt. Genom att ta reda på en flyttfirmas organisationsnummer kan du själv kolla upp mycket information kring företaget, så som om de betalar F-skatt, har skulder eller begärt konkurs. Kontrollera även att flyttfirman du anlitar har yrkestrafiktillstånd. Det är också viktigt att en försäkring är på plats så du blir ersatt om något går sönder under flytten. Tänk på att alla de nämnda sakerna här inte är uppe för debatt, de är krav du bör ställa på din flyttfirma för att ingå ett avtal. Därför är det oerhört viktigt att du kontrollerar dina potentiella flyttfirmor noggrant. 

  1. Skriv avtal

Efter du gjort ditt urval av flyttfirmor och valt den firma som känns tryggast och mest prisvärd för dig bör du skriva ett skriftligt avtal med din flyttfirma. Oavsett hur litet jobb det handlar om ska du alltid skriva avtal när du anlitar ett företag. Det förebygger komplikationer och konflikter som kan uppstå mellan dig och din flyttfirma. Om något uppstår under arbetets gång är det lätt att gå tillbaka till avtalet och kontrollera hur en situation ska hanteras. När du får ett avtal bör du ta god tid på dig att läsa igenom det. Stå på dig och skriv inte på avtalet förrän du förstår innehållet till fullo. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>