Tips på bärhjälp när du skall flytta

Bärhjälp till flytten

De flesta väljer att packa allt själv inför en flytt men när det kommer till att bära kartonger, möbler och annat ber man om bärhjälp. Vi listar tre vägar för att få hjälp med flyttlasset.

Vännerna

Var ute i god tid och hör med dina vänner om de kan hjälpa till med flytten. Kom ihåg att det är mer än bara bärhjälp som kan behöva utföras under flyttdagen. Även de som inte kan bära något kan alltså tillföra genom att exempelvis agera chaufför, laga mat eller plocka upp i den nya lägenheten.

Svårt att få ihop tillräckligt många? Använd sociala medier och släng ut krokar. Lägg ut på Facebook och Twitter om att flytten närmar sig och att du behöver bärhjälp. Kanske kan du ”muta” med pizza till alla som hjälper till.

Extrajobb åt ungdomarna

Ett annat alternativ är att ge ungdomar lite ”extraknäck”. I Sverige kan man betala upp till 1000 kr till en person utan att någon skatt behöver betalas. Det enda som krävs är att ungdomen tar upp denna inkomst i sin deklaration. På detta sätt kan man både få hjälp med flytten samtidigt som man hjälper ungdomarna att få lite extrajobb och inse värdet av att jobba.

Flyttfirman

Att anlita flyttfirmor göteborg är det dyraste alternativet. Hur mycket det kostar beror bland annat på var man ska flytta (sträckan mellan de olika bostäderna), hur mycket som ska flyttas samt om det är ovanligt tunga lyft. Det bästa är att fråga flera flyttfirmor om offert på flytten. Det kan däremot ibland vara svårt att jämföra dessa offerter då en del jobbar med fastpris medan andra enbart tar betalt per timme utfört arbete. Däremot kan alla ge ett ungefärligt pris.

Det man bör tänka på är att jämföra olika flyttfirmor och dess pris men även kontrollera recensioner och omdömen för att välja ett företag med gott rykte. Dessutom kan man alltid fråga om det finns något man kan göra för att därigenom hålla nere priset. Ett exempel kan vara att man (med hjälp av vänner) bär ut allt som ska flyttas till gården. När sedan personalen från flyttfirma i Göteborg kommer behöver de bara lyfta in allt i bilen. Flytten går snabbare och priset blir lägre.

En fördel att anlita flyttfirmor är den garanti och försäkring som ingår. Skulle en vän ha sönder en sak under flytten kan det bli en svår fråga vem som ska ersätta detta. När flyttfirmor genomför flytten gäller deras försäkring vilket gör att det inte behöver bli en dispyt om vem som ska stå för ersättningen.