Myter om flyttfirmor 

Det finns många myter om flyttbranschen och flyttfirmor som många tror blint på. Många tror exempelvis att flyttfirmor endast är för rika människor och ingenting medelklassen har råd. Det är lätt att tro på alla dessa myter om man aldrig anlitat en flyttfirma förut. Genom att slå hål på dessa myter kanske du kan öppna dina ögon för flyttbranschen och kanske till och med anlita den bästa flyttfirman nästa gång du ska flytta! 

  1. Det är dyrt och blir alltid dyrare än planerat

Förutom att många tror att det är väldigt dyrt att anlita en flyttfirma är en vanlig missuppfattning dessutom att det ofta blir dyrare i slutändan än vad man förväntat sig. Tack vare rut-avdraget är det faktiskt inte speciellt dyrt att anlita flytthjälp längre. Förutsatt att du anlitar ett seriöst och pålitligt företag behöver ska du inte heller behöva oroa dig för några oväntade kostnader. Det kräver självklart att du gör din egna research och inte anlitar första bästa flyttfirma du hittar. Det kommer alltid finnas oseriösa aktörer inom flyttbranschen, det går inte att undvika. Det gäller att hitta guldkornen för att bli garanterad en bra flyttupplevelse. För att få ett så tydligt pris som möjligt för tjänsten kan du välja en flyttfirma som erbjuder dig ett fast pris för din flytt, alternativt ett maxtak om du betalar ett timpris. 

  1. Flyttfirmor har svart arbetskraft

Självklart finns det flyttfirmor med svart arbetskraft, precis som det finns snickare och plåtslagare som arbetar svart. Det kluriga med dessa företag är att de ofta kan erbjuda bättre priser än seriösa företag som betalar skatt, avgifter och försäkring. Det är dock väldigt lätt att kolla upp om ett företag är seriöst och ett riktigt företag. Kolla upp företagets organisationsnummer, be om försäkringsbevis och kontrollera att de innehåller ett yrkestrafiktillstånd. Genom att vidta dessa enkla åtgärder kan du utesluta de oseriösa aktörerna och kommer garanterat hitta en pålitlig flyttfirma. 

  1. Det går lika bra att flytta själv

Om du så önskar kan du självklart flytta på egen hand, med hjälp av familj eller vänner. Om det går lika bra är en annan fråga. Professionella flyttfirmor är proffs i branschen och kan troligtvis flytta effektivare och snabbare än vad många privatpersoner kan. De har all utrustning som behövs och lång erfarenhet av att flytta vilket gör dem skickliga på sitt jobb. Du kan flytta på egen hand om du har de rätta förutsättningarna, men det kommer onekligen bli lättare om du tar in professionell hjälp. 

  1. Flyttfirman kommer stjäla mina saker

Denna myt är förvisso sann, då det förekommer stöld och att saker försvinner när privatpersoner anlitar oseriösa flyttfirmor. Även här gäller det att säkerställa att anlita ett seriöst företag för att undvika det. Då minimeras risken för att något går snett med ditt bohag. Med en försäkring på plats blir ditt bohag dessutom försäkrat, vilket innebär att du får pengar om flyttfirman slarvar bort eller gör skada på dina saker. 

  1. Personalen arbetar långsamt

Många tror att flyttpersonal tenderar att dra ut på tiden när de flyttar för att kunna debitera kunden mer pengar. Även om detta förekommer kan du enkelt skydda dig mot detta genom att anlita ett etablerat och seriöst företag. Som tidigare nämnt kan du se till att få ett fast pris för din flytt alternativt ett maxtak som inte får överstigas för att skydda dig mot slöarbete och att flytten drar ut på tiden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>