Vad du kan göra för att vårda känslig hud

Unna dig en avkopplande ansiktsbehandling i Göteborg. Det finns behandlingar för alla hudtyper, även för dig som har en väldigt känslig och reaktiv hud. Känslig hud kan behöva särskilt mycket ompysslande både under vintertid och sommartid. Den kalla luften gör huden i ansiktet torr och rödaktig och solens strålar kan lätt skada den känsliga huden.

Att förvänta sig från en ansiktsbehandling i Göteborg

Välj en behandling för din känsliga hud i ansiktet som fokuserar på att stärka hudens barriär. Salonger med ansiktsbehandling i Göteborg vet ofta vilka produkter som är särskilt effektiva för den känsliga huden och som har en lugnande och läkande effekt.

Mild rengöring för känslig hud

När du besöker en hudspecialist kan du alltid fråga om tips på hur du bäst rengör din hud. Under en ansiktsbehandling kommer hudterapeuten troligtvis att rengöra med mild enzympeeling istället för manuell peeling.

Olika syror för känslig hud

När du får ansiktsbehandling i Göteborg för känslig hy finns det två syror för hudterapeuten att välja på.

PHA-syra

  • Skonsamt exfolierande
  • Fuktbindande
  • Är även bra för eksem och rosacea

BHA-syra

  • Bra för solskadad hud & dämpar rodnad
  • Bidrar till cellförnyelse
  • Anti-inflammatorisk

Avslutande kräm

Avslutningsvis under din avkopplande ansiktsbehandling får du ett närande, återfuktande och stärkande serum, och ansiktskräm. Serumet som kan vara berikat med C-vitamin eller mjukgörande fettsyror läggs på först. Efter det masseras en kräm varsamt in som skyddar huden från fria radikaler, väder, vind och solens strålar.

Egenvård mellan ansiktsbehandlingarna

Även om det är bra för både din hy såväl som själen att unna sig en ansiktsbehandling i Göteborg ibland, är det viktigt att själv se efter huden. Fråga din hudterapeut om en passande hudvårdsrutin.

Glöm aldrig solskyddsfaktor

Ett tips för att skydda din hud är att alltid använda UV-skydd, det finns många ansiktskrämer och även foundations som har hög solskyddsfaktor. På det sättet behöver du inte lägga till ytterligare en produkt i din hudvårdsrutin.

Tvätta alltid av sminket

Det är jättebra för hyn att få en mer djupgående rengöring på en ansiktsbehandling i Göteborg. För att huden ska må riktigt bra är det ännu viktigare att sminket tvättas bort varje kväll. Välj produkter som inte är uttorkande och avsluta med vitaminberikat serum och återfuktande ansiktskräm.

Fråga din hudspecialist

Det är alltid bäst att be om råd om vilka produkter och metoder som är bäst för just din hud. En specialist har både kunskap och erfarenhet av olika hudtyper och kan guida dig rätt.